2022. február 21., hétfő

Járőrből nyomozó

 Plymouth Gran Fury

(Matchbox)

felújítás, átalakítás 

 

Egy korábbi rosszul sikerült felújítás került a kezembe, így nem néztem tovább a hibáit, hanem ismét nekiugrottam a megújításnak. Valaha fehér-kék vagy fehér-fekete színű rendőrjárőrként szolgáló Plymouth Gran Fury ezúttal sem szabadult meg a testülettől, csak civil autóként - talán nyomozókat szállítva vagy megfigyelőautóként - folytatja további életét.
 
 


 
Különösebb változás a fényhíd eltüntetése volt, amelynek a helyét ezúttal nem foltoztam be, hanem nyitott tetőablakként hagytam meg. Így legalább a belsejéből is többet látunk valamennyivel, meg amúgy sem gyakori megoldás. A színe egy sötét metálkék, ami ismét csak nem jön vissza a fotókon, de a vitrin erős megvilágításában szépen csillog. Az eredeti szélvédők már évtizedek óta a múltba vesztek, így készítettem hozzá színtelen üvegezést, ami a beltér javára is szolgál.
 
 
 

A Chrysler alá tartozó Plymouth 1928-ban mutatta be első autómobilját. Azóta is jelen volt folyamatosan a piacon több kevesebb sikerrel és ismert vagy kevésbé ismert modelljeivel. Ezek a modellek is itt vagy ott, így vagy úgy megegyeznek az anyacég egyéb márkanév alatt futó modelljeivel, így nagyon nagy műszaki újdonsággal egyik sem szolgálhat. A különbségek csak a karosszériánál, a külsőben, a felszereltségben érhetők tetten. Azok is nagyjából évről évre változnak valamicskét.

 

A Fury egy - amerikai mércével - közepes méretű, teljesen közönséges megjelenésű szedán, ami a korábbi Satellite nevű modell átdizájnolása által jött létre. Egy a sok közül, viszonylag kevés ismertetőjellel. Az első generációja 1975-ben jelent meg az utakon. Két- és négyajtós kivitelben, vagy kombiként vált elérhetővé, négy felszereltségi szinten. Hároméves gyártási periódusa alatt mintegy 150 ezer darab készült el belőlük. Természetesen V8-as motor (5,9/6,6/7,2! literes)+automata váltó hajtotta az 5,5 méter hosszú vasakat. 



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése