2022. május 19., csütörtök

A tizes csoport tagja

 Aston Martin DB10

(Hot Wheels)

bemutató


A DB10 egy egyedi, kétajtós kupé, amelyet az Aston Martin kizárólag a Spectre című James Bond-filmhez készített. Az autógyártó cég a Bond films franchise-zal kötött ötven éves együttműködését ünnepelte. A történetük azzal kezdődött, hogy a cég DB5-ös modelljét használták az 1964-es Goldfinger című filmben.

A DB10 tervezését az Aston Martin kreatív igazgatója, Marek Reichman vezette, a film rendezője, Mendes pedig szorosan együttműködött a csapattal. Az autót kifejezetten a filmhez fejlesztették ki, és tíz példányt építettek meg. Ebből a 10 autóból nyolc szerepelt a filmben, további kettő pedig promóciós célokat szolgált.Az Aston Martin kijelentette, hogy "a DB10 bepillantást enged az Aston Martinok következő generációjának jövőbeli tervezési irányába." Az autó padlólemeze a a V8 Vantage alapját képező VH Platform módosított változata. A DB10 azonban hosszabb tengelytávval rendelkezik. A Vantage 4,7 literes V8-as motorja hajtja, 6 sebességes kézi sebességváltón keresztül. A beltér is maximalista ezt inkább a fotó tudja csak illusztrálni.


A kisautó nagyon szép, már első pillantásra is látszik, hogy egy különlegességet mintáztak meg, és igen jól. Sugárzik belőle az amit a Bond figura is képvisel: elegancia, dinamika, intelligencia, enyhe feltűnőség, gazdagság. És ez a lényeg. Itt is. Talán nem is volna érdemes ezek után belemenni a részletekbe, de ha már kézbe vettük, akkor nézzük meg közelebbről a Hot Wheels mérnökök munkáját. A színe autentikus, azzal nincs hiba. A nagyküllős kerekek is nagyon hasonlítanak a valósághoz, bár nem egyediek. A fekete beltérből nem sok látszik az enyhén kékes ámde kissé vastag üvegezésen keresztül, de valójában mindegy is, ez az autó a külsejével hódít. Az első lámpák dekorációja teljesen rendben van, a hátsó lámpákat viszont elfelejtették dekorálni, azokat nekem kellett megfestenem, hogy legyen valami értelme az egész hátsó rész esztétikájának. A rendszámot tamponnyomtatták, az szép is. De mellette a két kipufogóvég csak egy-egy darab elvágott rúd, azokat is én finomítottam, hogy egyáltalán csőnek nézzenek ki. Az elején a nagy hűtőrács is jól nézne ki, de itt meg a padlólemez sötétszürke műanyagja csúfoskodik. Kár érte. Amilyen szép ez a kisautó a kihagyott finomítások miatt nem tudom a 10/10 kategóriába sorolni. Sajnos.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése