2023. augusztus 4., péntek

Fiat 500

 Fiat 500

(Hot Wheels)

bemutató

 

 
Az eredeti autóról volt már szó korábban, így egyből megvizsgálhatjuk a kis gömböcöt. Már első ránézésre jól néz ki, azonnal fölismerhető, beazonosítható. Ehhez nem keveset járul hozzá a remek, sportos színválasztás és a dekoráció. Ami talán kissé eklektikus de, ezen az autón még ez is elfér. Kivéve a rajtszámhoz nagyon hasonlító ám mégsem annak számító "01" foltot. Szerencsés választás a sárga felni is, illik hozzá és jól kiegészíti a dekorációt.
 
 
 
 
 
 

A kisautó Phil Riehlman munkája. 2014-2018 között volt a kínálatban (Ennek ellenére az én kisautóm alján 2013 szerepel.) , többféle színben és többféle kerékkel. Ez a benzines/dízeles kivitelre vonatkozik, ugyanis 2019-től már az elektromos változat van a kínálatukban. Ez annyit tesz, hogy a kocsi eleje némiképpen máshogyan néz ki, de ezt is csak a nagyon figyelmes szemlélő szúrja ki. A valóságban is.



 A forma és a részletek is a helyükön vannak, noha az élek kissé elmosódottak. Még a beltérben is igyekeztek a valóságnak megfelelő formákat kialakítani, bár ez csak erősen megvilágítva derül ki a fekete öntvény miatt (volt bordó, zöld és kék beltér is, sőt narancssárga üvegezés is, szerencsére nem nekem). Azért a dekorációra szánt festék mennyisége a foltokra és a feliratokra fordítódott, így a lényeges részeket, mint a lámpa és a króm lökhárító imitáció, már nekem kellett kiszíneznem. Ez egy számomra nem túl meggyőző kombináció. A gyerekeknek mindegy, a gyűjtőknek meg nem. Kíváncsi lennék a kettő arányára illetve a hivatalos adatra a célközönség tekintetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése