2022. október 13., csütörtök

Útkaparós

 Volkswagen T2 Doka

(SIKU)

átalakítás, felújítás

 

A SIKU T2-es Dokája amúgy is valamilyen útkarbantartó kivitelben létezett. Kissé megkopva, valamennyire hiányosan érkezvén hozzám felújításra szorult, De én - szokás szerint - nem az eredeti állapotot állítottam vissza, hanem kapott egy kis pluszt is.



A Volkswagen T2 sorozata nem ismeretlen itt, mert volt hozzá szerencsénk már egy vizsgálódás kapcsán. Az átalakítása is megtörtént. De a duplafülkés változat még nem szerepelt. A Doka szó a DOppelKAbin szóból ered, ami érdekes definíció hiszen nem kettő darab, csak dupla méretű a kabin. Haladjunk tovább.




Praktikus megoldás, amikor a munkaeszközök és gépek mellett a brigádot is szállítani kell. Nem véletlen, hogy a legtöbb furgonból készül ilyen nagykabinos teherautó verzió is. A jelen esetben a Siku még ponyvát is tett rá - nagyon élethűen - azonban ez tűnik el leghamarabb. A ponyva miatt a - meglehetősen primitív -villogókat magasításra kellett helyezni. Nálam nincs ponyva ezért a villogók is más helyre kerültek. Viszont kapott egy figyelemfelhívó táblát a hátuljára és egy vékony CB antennát a tetejére, no meg természetesen a dekorációja is megújult.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése