2023. január 27., péntek

Mercedes A Klasse

 Mercedes A Klassse

 ( Hot Wheels )

bemutató

A Mercedes "A" Klasse modellről sokaknak az elbukott rénszarvasteszt juthat még mindig eszébe, pedig hol van az már. Mára már nem beszélhetünk "törpemerciről" mert ez a modellosztály is a középkategóriába nőtte föl magát. Az 1997-es megjelenésekor még az alsó kategóriában való helykeresés volt a cél, amit a Smarttal nem tudtak igazán abszolválni. Az autók méretének csökkentése a presztízsmárkánál is a modellpaletta szélesítésének egyik eleme iránya volt. Ma azonban már egészen más szelek fújnak. Több márka is törli a kínálatából az ilyen méretű modelleket. Vagy feljebb pozicionálja őket, ahogyan a Merci is tette.


Nem őrizték meg a formát, nem tákolták a kasznit, hanem egy osztállyal feljebb léptek, új autót alkottak és átvitték a típuskódot. Még mindig ez a "Baby Benz" de már csak a Mercedes léptékében nézve. Ez a negyedik generáció 2018-ban jelent meg. Az elődjétől leginkább a kissé szögletesebb vonalakban lehet megkülönböztetni az ötajtós kompaktot. 

  A Mercedes-Benz UX technológia ( HD grafikával ellátott tűéles, szélesvásznú kijelzőn keresztül lehetővé teszi a vezető számára, hogy a vezetési stílustól az úti célig mindent konfiguráljon)  újradefiniálja a családi autót.  A kocsi már bőven 200 km/h feletti végsebességre képes. A 188 lóerős kétliteres motor hétsebességes váltón keresztül adja le a teljesítményt. Egyes piacok számára készül belőle nagyobb tengelytávú változat is. Ezenkívül persze a leginkább vonzó az AMG verzió, a többi inkább a női autó képét sugallja. 

 A  Hot Wheels ezzel a kiváló termékével ismét egy szép kisautót kínál nekünk. Semmi rikító extra csak a sportos formájú kisautó többféle kék színben valamint fehérben, ezüstben, pirosban, sárgában. Többféle kerékkel is kapható de ehhez a kisautóhoz szinte bármelyik kerék ízlésesen illeszkedik. A modelleken még egy hosszanti, gyorsító dekorcsík is van, ami eléggé földhözragadt megoldás. Szép viszont a nagyméretű napfénytető megjelenítése a szélvédő anyagából. Hasonlóan akkurátusak és dekoratívak a tamponnyomatok is. Az öntvény durvasága és a festékvastagság viszont elveszi a finom részleteket, és például a kilincsek is ezért tűnhetnek ormótlannak. Mindenképpen dicséretes, hogy az összes lámpáját megfestették, nem is csúnyán. Összességében tehát egy szemet vonzó sportos kisautót kaphatunk, ami akár a gyűjteményünk Mercedes sorába, akár a srácoknak játszásra is teljesen alkalmas.   

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése