2023. május 9., kedd

Acélgerenda szállító

 DAF Girder Truck

(Matchbox)

felújítás

 

1968-ban jelent meg először, fehér színben RW kerekeken, piros rakománnyal. 1970-től Superfast kerekeket kapott a szín halvány metál bézsre változott. Viszont a fém felépítményt teljesen újraformálták, mert itt már a rakonca (oldalsó függőleges rudak) nem a plató része, hanem egy különálló fekete műanyag rátét. Kicsit talán szebb lett, bonyolultabb és sérülékenyebb is. 

A modell elnevezése (girder = acél épületszerkezeti gerenda) utal itt is a rakományra. A piros műanyag gerendák persze az idők során el szoktak maradni, de a kisautó szerencsére eléggé nagy és univerzális platóval rendelkezik, így jól játszható marad továbbra is. A rakoncák még hozzá is járulhatnak a rakományok rögzítéséhez, így nehezebben esnek le róla. A fülke (illetve maga a teherautó) nem ismeretlen, mert találkozhattunk már vele platós-konténeresként is, de King Size méretben is megtalálható. 

 
 
  
 
 
A fülkében nincs beltér, ezt a hiányt a színezett üvegek szépen elfedik. A kis teherautó hátsó fertálya a kor elveinek megfelelően nincs kidolgozva, ez egy másik világ. Rakoncás hosszú anyag szállító már volt a múltban is a Matchbox kínálatában, de akkor azt ott csőszállítóként (Pipe Truck) nevezték el.



 

 

 

1 megjegyzés:

  1. A vicc, hogy mikor a brit teherautógyártók közül a Leyland (Pipe Truck) csődbe ment a DAF vásárolta fel, ezért is van sok DAF a szigetországban.

    VálaszTörlés