2023. május 30., kedd

Sprinterhome

 Mercedes Sprinter Mobilehome

(SIKU)

átalakítás

A Siku Mercedes Sprinter meglehetősen sokoldalúan szolgálja ki a játszó és gyűjtőközönséget. Korábban már volt itt is szó a mentőről illetve a sárga változatról is, de ezen kívül van még furgon  és tűzoltósági kisbusz is belőle. De az én változatom ezekhez képest újdonság.


Manapság eléggé nagy divat lett lakóbusszal vagy más néven kempingautóval utazni, táborozni, a világtól elvonulni és mindezt az otthoni kényelem bizonyos fokú megtartásával. Ezen a műfajon belül is szaporodnak az olyan videók ahol házilag alakítanak át első életüket már teljesített szállító furgonokat mozgó otthonná. A minimál méretű mobil otthonok mellett a gyári, alkóvos lakóbuszok is megjelentek kicsiben nálam is, és volt már szó amerikai léptékű átalakításról is. Most egy ideális méretű furgon került átalakításra.

 Az ideális méret azért fontos, mert föl kell tudni állni benne, minimum két személynek alvó-étkező-, tároló-, tisztálkodóhelyet kell biztosítani egy közepes hosszúságú és kicsit vagy közepesen emelt tetőmagasságú zárt furgon kontúrjain belül. Amellett a teherbírás is számít, mert a beépített felszerelésnek komoly tömege van. A Sprinternek ez a változata ezt tudja.

 Az átalakítás során elsősorban az ablakok átrendezése volt a feladat, hiszen egy körben ablakos busz volt a donor. Kapott a tetejére napelemrendszert és víztárolót is. Az oldalára felkerült az omnisztorimitáció és némi hippis dekor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése