2023. december 27., szerda

Corvette Grand Sport

Corvette  Grand Sport 2010

(Hot Wheels)

bemutató

 A Corvettekről már esett szó itt is, ott is. Ez viszont egy különlegesebb változat. A sportabbnál is sportabbnak tűnik a nagyobb hátsó kerekeivel. De a három 2011-es C6 Corvette-felszereltség közül ( Z06, ZR1, Grand Sport) ez volt a legkisebb a maga 6,3 literes 430 lóerős erőforrásával. Bár azt mondják, hogy  a napi vezethetőség szempontjából ez volt a legkifinomultabb. Kabrióként is létezett.


A Grand Sport név újjáéledése 2010-ben történt ezzel a modellel, amely áthidalta az alap Corvette és a kissé drága Z06 közötti szakadékot. A GS a Z06 felfüggesztés/fék csomagot, kiszélesített karosszériát tett az alap Vette-hez. A Corvette alapfelszereltségű biztonsági/kényelmi szolgáltatásai közé tartozik a kettős légzsák, lopásgátló, kétoldali klímaberendezés, kulcsnélküli nyitás, elektromosan sötétített ablakok, head-up kijelző, magasságállítás, fűtött memóriás 6 irányú elektromos sportülések. Az erőátvitelt egy 6-fokozatú kézi sebességváltó biztosítja.

A Hot Wheels számos színben kiadta, többféle kerékkel így nincs is igazán mit mondani róla. A minősége teljesen átlagos HW, semmi szebb megoldás nincs rajta. A hátsó kerék ismét túlzás lett, hiszen a valóságban nem ekkora.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése