2023. december 5., kedd

ICU mobil

 Ford  E-350 Ambulance 2008

(Matchbox)

felújítás

 

Bár jellemzően másfajták a mentőautók arrafelé is meg nálunk is, azért feltűnik néha egy-egy dobozos mentőautó is. Ezek többnyire nagyon komoly berendezésekkel vannak ellátva, amely lehetővé tesz egy kórházi intenzív osztály szintű beavatkozást is akár, a helyszínen is. A neve is ez: mobil intenzív osztály.

A kisautó a Ford F-350 alapjaira készült mentőautót mintázta meg. 2009-2017 között rengeteg - jobbára fantázia - színben és dekorációval adták ki. Az én kisautóm elég kopott fülkével rendelkezett, ezért szükséges volt a felújítása. Ekkor kapta ezt a feltűnő színt, ami egyébként illeszkedik is a mentőautós sorozatomba. A dekorációt is újrakészítettem, teljesen fantázia alapon.

A valósághoz eléggé nehéz hasonlítani a modellt, hiszen nagyon sok egyedi jellemző befolyásolhatja a jármű kialakítását. A fülke teljesen jó a műanyag doboz meg teljesen általános. A villogók részben megformázottak, részben én tettem rájuk. Érdekes, hogy bár nem látszik igazán mégis valamiféle belteret is igyekeztek kialakítani. A kerekek kérdésesek, bár ha eltekintünk attól, hogy hátul dupla szokott lenni, akkor a felni is elfogadható. Játszásra főleg.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése