2022. december 31., szombat

Olts tüzet Bogárral?

 VW Kaefer

(Majorette)

bemutató

A Volkswagen Kaefer tűzoltóautóként való alkalmazása kissé morbidnak tűnhet az első látásra, de ha belegondol az ember, nem csak tűzoltókat, eszközüket és oltóanyagot kell kékfényes, tűzoltófestésű kocsikkal szállítani, hanem egyszerűbb feladatok is adódhatnak. A hétköznapi ügyintézős autózáson túl elképzelhető olyan helyzet, hogy csak adott személyeknek (pl. speciális szakember vagy maga a tűzoltóparancsnok) kell gyorsan egy helyszínre eljutni. Na erre használták anno a Bogarat ők is. Meg a rendőrök is. Meg a katonák is. Nekik akkor a Bogár volt a mai E- Golf.


 
A Majorette tehát egy ilyen személyzeti Bogarat mintázott meg. Nem mint a legelterjedtebb megfogalmazását a Bogárnak, hanem egy "ilyen is volt" kategóriát mutat be.  Nem ez az első Bogár modellje a cégnek, korábban már volt ilyenre példa. És ebben az új és lényegesen szebb és jobb formában való megjelenítésnek is vannak egyéb festésű változatai is, a népszerű 53-ason túl is.


A kisautó teljesen jól átgondolt, arányos kivitelezésű, szép modell. Még a kerekei is jók, mind a felnit mind a kerékvékonyságot tekintve. Az, hogy az eleje nyitható, jól mutat, gyerekeknek vonzó is, de tapasztalatok alapján előbb-utóbb letörik onnan. Ezért talán túlzásnak tekinthető ebben a kategóriában. Négy nagyobb elemre bontható a modell. Pozitívum, hogy a kék villogó külön elem. Negatívum viszont, hogy nagyon aprócska alkatrész, minimális belső felfekvéssel, így a kisautó nem kerekein való tartózkodásakor ezen a kis műanyagon "áll" az egész. Ami azt eredményezi, hogy benyomódik és bent eltűnik. Ez a példány is ezért került szétszedésre és javításra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése