2021. november 26., péntek

Konténeres

 Leyland Site Hut Truck

(Matchbox)

felújítás

 

 
Nagyon egyszerű, filigrán korai darab. Valahol a korai gombkerekűek és az acéltengelyesek között félúton. Már van színes ablaka, de nincs beltér. Modern rakomány (eredetileg) de még a régi kerekek. Olyan aprócska teherautó, nem föltűnő darab. Talán a rakomány lehetett a lényeg, a levehető fabódé imitáció, amit talán építkezési felvonulási épületként lehetne nevesíteni. Akkortájt még ilyenekből ment egy-egy építkezés irányítása, ma már erre is korszerűbb konténerek vannak. Talán ezért is választottam a felújított és eredetihez hasonló színűre festett kisautó rakományánál egy ilyen újszerű fémdobozt, ami akár egy építkezési konténer-erdő eleme is lehetne. Méreteiben hasonló az eredetihez, funkciójában is, megjelenésében pedig mai.
A kisautó nem ismeretlen, inkább csak furcsa, hiszen az ilyen AEC márkájú kisautók megjelenése óta több változatban is megtalálhatók a Matchbox kínálatában. A típusról bővebbet itt lehet olvasni.


 





2 megjegyzés:

  1. Határozottan jó ötlet, sok ilyen Leyland házszállító maradt meg az utókornak - csak éppen a rakomány, a ház nélkül. Eldobni nem szabad, inkább új rakomány után kell nézni - te megtetted! Klassz! (Párhuzamba lehet állítani a négykutyás vagy az oroszlános kisteherautóval, ott is ugyanez a probléma!)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Így igaz, van néhány olyan modell, aminek a "levehető" része már nincs meg. Ezek megmozgatják a fantáziát és nem nehéz egy egészen más értelmezésben felújítani őket.

    VálaszTörlés