2013. november 23., szombat

Fémes előhang - avagy - beköszönő

Üdvözlet minden Matchbox és egyéb kisautó rajongónak aki erre az új oldalra kattintott. Jó helyen jár, hiszen a tervek szerint – a már meglévő számos, kisautókkal foglalkozó blog mellett - itt is kisautókról lesz szó. Talán az eddigi oldalaktól kicsit eltérően, de kicsit hasonló módon is. Ebben az (is) a szép, hogy ugyanarról a témáról, sőt akár ugyanarról a kisautó modellről is több szem többféleképpen tud nyilatkozni. Mindenki egy kicsit más szemmel látja meg ugyanazt a kis spiáter-műanyag-acél halmazt és ennek megfelelően más és más szempontok alapján írja meg a véleményét. És akkor még nem is beszéltünk a fotókról. Jobb és kevésbé sikerült fotókkal egyaránt találkozhatunk a kisautós blog szegmensben is.
Ami ebben a blogban talán egy kicsit speciálisabb lesz, az a kisautó restaurálások és átalakítások bemutatásásnak kissé magasabb aránya. Nekem a Matchbox és egyéb kisautók gyűjtésében és a velük való foglalatosságban nem a ritka évjáratok, a színárnyalat különbséges változatok, a különböző keréktípusok vagy ritka matricázások vannak a fő helyen, ezt a részt meghagyom másoknak.

A márkákat tekintve a fő vonal természetesen a Matchbox, minden évjáratával és léptékével, de – mivel más cégek is tudnak hasonlóan szép kivitelű dolgokat művelni – az ettől eltérő, számomra valamilyen okból kifolyólag szimpatikus kisautók is helyet kapnak. Akár felújítás vagy átalakítás akár csak egy szimpla kis ismertetés/vélemény nyilvánítás erejéig. Még a nagy műanyagaránnyal bíró apróságok is előfordulhatnak.
Nem ígérhetek napi frissülést de hetente mindenképpen szeretnék új írásokkal és fotókkal megjelenni. Inkább a minőség, mint a mennyiség dominanciáját gondoltam a blog jellemzőjének.

Végezetül köszönet a Matchboxmemories.hu (immáron) társoldal tulajdonosának és többi szerzőjének, hogy anno maguk közé vettek és segítettek rendesen megfertőződni a kisautós blogolással, és tanácsaikkal ötleteikkel egyre magasabb szintre jutottam ezen a területen. A dolgok humántechnikai együttállása kényszerűen olyan pontra jutott ott, hogy eljött az idő a saját magam menedzselte blog létrehozására. Megtartva természetesen a jó kapcsolatot a korábbi szerzőtársaimmal.

A fentiekből következően ezért előfordulhat, hogy némely kisautó és a hozzá tartozó írás és fotó adott esetben updatelve felfrissítve itt is megjelenik majd. Nyilvánvalóan nem konkurenciája, hanem kiegészítő blogja, társoldala szeretnék lenni a többi hasonló témakörű blognak, a még színesebb és sokoldalúbb kisautós élet pezsgetése okán. A műfajra jellemző könnyedebb hangvételt továbbra is szeretném megtartani. 

wmormo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése