2014. november 11., kedd

Big Banger redukció

Big Banger (MB-26) átalakulása
Őszi színekben

Többek is értetlenül állnak az ilyen torzszülöttnek tűnő kisautók láttán. Mások meg szeretik. Ki ezért ki azért. Nyilván a kisautóban van túlzás bőven, de nem is ez a lényeg. Talán valahol ott keresendő az igazság ahol mindenből nagyobbat, erősebbet, torzabbat készítenek és azzal még büszkélkednek is. Vagy versenyeznek. Amerikáról van szó ismét. 

A vadhajtások minden méretben megszülethetnek

Talán ez a sivatagi patkány is ihletadó lehetett

Nos innen szemlélve a kisautót és összevetve például ezzel, máris nem tűnik olyan vészesnek a dolog. Kiváltképpen ha a formáról leképzeljük a torz sallangokat, vagy akár le is vesszük a nagy kerekeket és a motorimitációt. Az amerikai izomautókat jobban ismerők máris ismerős vonalakat láthatnak a csupasz karosszérián. Ez bizony nagy valószínűséggel egy Dodge Charger lehetett lánykorában. Aztán növekedett, torzult az ottani ízlésnek és versenykövetelményeknek megfelelően, hogy aztán az angol kisautótervezők keze alatt azzá váljon aminek mi is megismertük.
Charger hátsók

Charger profikok

Igen itt teljesen biztosak lehetünk benne

A Matchbox ilyetén autócskái vannak szép számmal, sőt ez a karosszéria is megjelent több névvel és több változatban is. Elsőként a Big Banger jelent meg 1972-ben aztán később jött a kék, a fehér, a zöld, a fekete, a narancs és a különböző ablakszínek, matricák és motorok változatai
Nagymotor nélkül egészen formás lehetne

A módosított homlokfal is talán jól áll neki

Egy hozzám került sérültebb példányon megpróbáltam kicsit visszafelé forgatni az idő kerekét és eltüntettem a hatalmas motort az elejéről. Kapott egy rendes motorházfedelet, némileg változatosabb festést. Sőt, mivel az első hűtőrácsa is sérült volt a donornak ezért szimmetrikussá tettem és beillesztettem egy-egy kis kristályból készült lámpaimitációt is a kialakult helyekre. Kifestettem a lámpákat és a felniket és máris lett egy köztes verzióm. 


Ki kellene próbálni egy változatot kicsit kisebb hátsó kerékkel

Jön ...

... és megy

Itt szépen megvillan a lámpa

Nem igazán erre való a felépítésük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése