2014. december 12., péntek

Kraftwerk kamion

Egy elméleti variáció egy adott témára


A Kenworth K100 Aerodyneról (MB-45) már volt szó itt, ezért ezt a részt átugorjuk és már meg is érkeztünk az én átalakításomhoz. A dolgok véletlen egybeesése volt, hogy pont akkor került elém a kopottas kis kamiontraktor amikor az egyik kedvenc együttesem dolgairól olvastam. Konkrétan a Kraftwerkről volt szó, akik turnéra indultak. Turnéra kamionnal mennek. Többel is. Ennyiből már meg is volt a fejemben a kép: egy olyan kamion kialakítása ami a zenekar turnéján hordozza a felszerelést. Annyira nem is a nagy karosszéria átalakítás játszott főszerepet ebben az esetben (bár az is volt) hanem a kamiondobozra kerülő grafika. No meg az összhatás, hiszen végül is ez jön majd le a szemlélőben. Az az egyszerű tény, hogy az ilyen bandák már jelöletlen kamionokkal hozzák-viszik a motyójukat, most maradjon kissé háttérben.

Milliméter pontosan beállítva a rés az elforduláshoz

Nézzük sorra. A Kraftwerk mögött mindig is száz százalékos technikai dolgok működtek, erről (is) híresek. Tehát a kamionjuk se legye sorozatgyártású, legyen benne valami egyedi a grafikán túl is. A doboz, amit találtam a Matchbox vontatóhoz jóval magasabb volt mint a vontató tető légterelője. Itt máris alkalom nyílt a tuningra. Sztirollapokból egy teljesen új vonalú toldást készítettem a meglévő fölé. Kiegészítve ezt, a kabin oldalát is megtoldottam hátrafelé. Ez így önmagában nem sokat mond, de a valóságban eléggé megváltoztatta a traktor összképét. Markánsabb lett. Ezen felül lecseréltem a convoy kerekeket egy kevésbé jelentős sorstársának a kerekeire. Így hátul is már duplán duplakerekes lett, ami a valósághoz jobban közelít a Matchbox gyári megoldásánál.
Ennyi benne a plusz

A zenekar látványvilága mindig is hangsúlyos volt, most ezt megtetézték valamiféle 3D-s hatással is. A grafika kialakításánál ezt is igyekeztem figyelembe venni. A matt fekete alap az egész autóra jellemző, és ezen az alapon jelennek meg a vékony vonalas ábrák. Nem igazán mai képek, de a montázsba ez nem is volt szükségszerű. Némi kiegészítéssel a korabeli fotók átalakításával alakult ki a végső grafika. Ami ráadásul háromféle, hiszen a két oldala direkt különböző lett a változatosság és az elkészítésének az élvezete miatt. A traktor sárgás ablaka teljesen jól kiegészíti a nagy fekete tömeget.

Sok újdonságot és technikai bravúrt ezúttal nem tartalmaz az összeállítás, minden esetre egy érdekes és számomra kedves színfolttal gazdagodott a kamionsorom.
Toldás itt is és ott is

Kissé áramvonalasabb lett az első szakasz

Csak elölről lett nagyon komor

Hátsó grafika

Jobb oldali grafika

Bal oldali grafika


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése