2024. február 9., péntek

Trans-Am Racer

 Dodge Charger Stock Car Trans-Am 2005 Valvoline Promo

 (Hot Wheels)

felújítás

Mivel a kisautón nem szerepel semmi hasznos felirat egy dátumon kívül és maga az autó is egy felismerhetetlenségig áramvonalasított műanyag héjként jelenik meg, már a típusazonosítás is egy új kalandként értelmezhető.

 

Valahogy így: Dátum>>az évi Hot Wheels sor>>kisautó felismerése>>kisautó beazonosítása. Nagyjából ilyen formán derítettem ki, hogy mit is tartok a kezemben. Az tisztán látszott, hogy valami tengeren túli versenysorozat tagja, a szopott cukorkára hasonlító karosszériával. Az egyik ilyen versenysorozat a Trans-Am. Itt indult a Dodge is ezzel a kocsival

 

A Trans-Am sorozat egy 1966-ban alapított, Észak-Amerikában megrendezett sportautó-versenysorozat. Az elsősorban Egyesült Államokbeli székhelyű sorozat számos pályatípuson versenyez, beleértve a közúti pályákat és az utcai pályákat. A Trans-Am a sziluett versenyautók TA és TA2 osztályaira oszlik, míg gyártási osztályai a GT (grand touring), SGT (szuper grand touring) és XGT (extrém grand touring).

 

 A Dodge Chargert az ötvenes évek Amerikájának izomautói révén ismerhettük meg. Azóta sokadik generációját éli és bár egyre inkább távolodik az izomautós imidzstől, a versenypályákon azért még folyik a harc az eladások növeléséért. Bár sokszor csak a név utal rá, hogy milyen autót is látunk, mert a sok színes reklám a kocsik szinte azonosra aerodinamikázott műanyaghéja meglehetősen zavarba ejtő képet mutat a hozzá nem értők számára. 


A kisautót is csak a felülete kedvéért mentettem meg az enyészettől, egy kis dekorációs gyakorlatot terveztem vele, a Trans-Am képi világának megfelelően.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése