2024. szeptember 12., csütörtök

M&Ms

 Dodge 

(Matchbox)

felújítás

Ez a modell pont az, amiről túl sokat nem lehet beszélni. Egy közönséges 1/77-es léptékű Dodge Commando teherautó, kevés részlettel, beltér nélkül, egy nagy dobozzal a hátulján. Valójában egy szokásos Matchbox adta lehetőség a nagyméretű reklámfelületek elhelyezésére. A cég ki is használta ezt, hiszen 1982 óta több, mint hatvanféle márkafelirattal adta ki, a számos fülkeszínbőról nem is beszélve - egészen 2018-ig.  Érdekes színfolt a konténer helyett az állatszállító ketrec.

A Dodge Commando 100-as sorozata egy Angliában a hetvenes évektől gyártott 6,8+ tonnás közepes méretű teherautó, igen sokrétű felhasználással.  Rootes dízelmotorral tervezték használni, de a zajszabályok kizárták a megbízható, de zajos Rootes egységeket. Végül a szívó és turbófeltöltős négy- és hathengeres Perkins dízelmotorokat valamint Mercedes-Benz OM352-t prémium motort alkalmazták. Négy-, öt- és hatfokozatú, szinkron kézi sebességváltót használtak. Az alváz speciális ötvözetet használ a nagyobb szilárdság és a könnyebb súly érdekében. 

A cukorka 1941-ben származik az Egyesült Államokból, és 2003 óta több mint 100 országban értékesítik az M&M-eket. Különböző színekben készülnek, amelyek közül néhány változott az évek során. A cukorkával bevont csokoládé koncepció generációk kedvence.1940-es évek Forrest E. Mars, Sr. visszatér az Egyesült Államokba, és megalapítja az M&M' Limited-et a New Jersey állambeli Newarkban. Az M&M'S 1950-re nagyon népszerűvé vált, a fogyasztók számára zseniális megoldása az volt, hogy a ma már híres "m" betűvel látták el. Az 1980-as években történt márkaharmonizációval az M&M's Candies világszerte elterjedt, Ázsia és Csendes-óceáni térségére, Ausztráliára, Európára és Oroszországra!  2004-ben az M&M'S Chocolate elindítja a My M&M'S-t – az új online szolgáltatás lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy saját, személyre szabott üzenetet alakítsanak ki az M&M'S Chocolate Candies-on. 2008-ban az "Arcok" elindítása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy személyes képeket töltsenek fel személyre szabott cukorkáikba.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése