2016. december 28., szerda

Hot Rod Taxi

A komoly vicc



Ezt a kocsit már régen meg akartam írni. Olyan nagyon vegyes képet kelt első ránézésre, de végül is pozitív a kicsengése az én szememben. Tulajdonképpen egy paródiának tekinthető. Annak viszont nagyon jó. Mi kell ennél több?


De azért nézzük meg részleteiben is, hogyan kell autóparódiát készíteni. Jófajtát. Mert rosszból már volt részünk a Mini Ha Ha esetében. De itt ez egészen más, akár igazi is lehetne. Sőt talán készült is, mivelhogy a London Taxi elég népszerű és sok is van belőle ahhoz, hogy alakítgassanak rajta. 


A kisautó taxi is volt már a szomszédban egy bemutató erejéig, itt olvashatjátok. Onnan folytatva az elmélkedést láthatjuk egyből, hogy a Hot Rod verziónak tulajdonképpen alig van köze  az eredeti karosszériához, az eredeti kialakításhoz. Rövidebb, nem nyílik az ajtaja, döntöttebb a szélvédője, a kerékméretei eltérőek laposabb a teteje és még lehetne sorolni a látványos és kevésbé látványos eltéréseket. Viszont egy csomó részlet megmaradt olyannak mint az eredeti volt (ha a Matchbox változatot tekintjük eredetinek vagy összehasonlítási alapnak). Az amerikai tunerek így látják ezek szerint az angolok újkori bérkocsijait. Vagy ami még valószínűbb, ezt is belelátják ha lehetőségük van rá. De mindezen eltérések ellenére aki egy kicsit is ért az autókhoz, egyből ráismer amikor meglátja. És ebben az átalakítósdi paródiában szerintem ez egy nagyon jelentős értéket képvisel. Az eredeti autó megváltoztak a részleteinek egy része is változott mégis az autó látványa megmaradt. Nem könnyű megtalálni a határvonalat ameddig ezen vonal mentén el lehet menni az átalakítással anélkül, hogy eltűnne a végeredményből az eredeti járgány maga. Még a Union Jack is ízléssel van rálobogtatva a karosszériára. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése