2017. július 2., vasárnap

Toyota Tacoma

Mentsük ami menthető, de azért autózzunk is egy jót



Tíz kategóriában osztotta ki az amerikai fogyasztóvédelmi kiadvány, a Consumer Reports a legrosszabb autóknak járó anti-díjat. A legkevésbé jó kompakt pick-up meglepő módon egy Toyota, a Tacoma lett, amelyet kemény futóműve, nehézkes irányíthatósága, gyenge zajszigetelése és kellemetlen vezetési pozíciója miatt kárhoztatnak (Ezt biztosan hétfő reggel gyártották). Nem kis kontraszt a Toyota hagyományosan pozitív legek közé tartozó értékeléseivel szemben.  Tudván azt, hogy a Motor Trend Magazin Truck of the Year díjjal tüntette ki 2004-ben. De mi is volt ez a kocsi valójában?



Előszőr is az USA-ban gyártották, két helyen is 1995-től (a szóban forgó harmadik generációs modellt 2015-től), az ottani igényeknek, méreteknek elvárásoknak megfelelően. Talán az egyéb helyeken elterjedt Hilux nagytestvéri változataként. A tervezés, fejlesztés, tesztelés Japánban történt csak a gyártás került a célközönség kontinensére. Az új Tacoma tizennyolc különböző konfigurációban állt rendelkezésre, három fülkeváltozattal, négyféle sebességváltóval, kétféle (3,5 és 2,7 literes) V6 motorral és kétféle rakfelülettel, 24 féle színben volt kapható. A harmadik generáció dizájnja már teljesen a kornak megfelelő trendi agresszív kialakítást kapott. A fölszerelték a Down-Hill Assist Control (DAC) és a Hill-Start Assist Control (HAC) opciókat is. A DAC automatikusan fékezést végez a lejtőn, a HAC megakadályozza, hogy a jármű hátrafelé visszacsússzon induláskor.
Érdekesség, hogy elkészítették az 1985-ben a Vissza a jövőbe című filmben szerepelt 1985-ös Tacoma mai verzióját, a filmbéli kocsi jellemzői alapján, némi promóciós célzattal is talán. 




A kisautót a Matchbox egy vízimentő tengerparti autónak alakította ki. Elég jól sikerült, a részletek a helyükön vannak. Bár azt azért el kell mondani, hogy a felszereléshez tartozó nagy piros tömböt valamint a lámpákat már én színeztem ki, hogy egy kissé funkcionálisabbá tegyem azt ami rajta van. A különböző színeknek köszönhetően jobban láthatóak a tömb részletei. A színe jól eltalált, tényleg feltűnő színű. A dekoráció is megfelelő, nem túl harsány de nem is elhanyagolható. Megjelent ugyanez a kisautó piros színben is más dekorral. Az is teljesen jól néz ki. Azt nem tudom, hogy tényleg van-e konkrétan ilyen autó ilyen dekorációval de ha fantázia szülötte az összkép, akkor is jó. Hasonlóak nyilván akadnak, volt honnan mintázni a modellt. A kerekek stílusosak, szépek a terepminta kellően hangsúlyozott.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése