2023. szeptember 8., péntek

LR Police

 Land Rover Defender 110

(Corgi)

átalakítás

 
A Land Rover már ismert dolog, volt sárgaangyal, kikötői segéd, KML, lánglovagszállító és ő birtokolja az elsőséget a sorozatomban is. Nagyon sok újat ezekhez hozzátenni nem lehet. Azonban terrorelhárítóként még nem láttuk. Most eljött ennek is az ideje.
 

A jellemzően Írország forr(ong)ó területein alkalmazott terepjáró kimondottan az utcai zavargások, tüntetések bizonyos irányú kezelésére lett kifejlesztve. Nyilvánvalóan ennek az utcai harctechnikának is megvannak a maga tudományos jellemzői, melyre mindkét szemben álló fél felkészült. Ki-ki a maga lehetőségeihez mérten. A terrorelhárító rendőrök - többek közt - egy ilyen céljárművel indulnak munkába. A kocsi kialakítása inkább védelmi jellegű, mintsem támadó. Többféle céllal, minimális külsőségbeli eltérésekkel készülnek az ilyen járművek. A módosítások célja az akciók során használt technika védelmezése, működőképességének megtartása és nem utolsósorban a benne ülők megóvása.
 


 

A külsőségeket tekintve igyekeznek minél zártabbá tenni a frontvonalba küldött járművet. Mivel elég magas építésű, könnyen alá lehet dobni olyasmit ami ott rongálni tud, ezért földig érő szoknyákkal védik meg a behatolás ellen a kocsi alja és az út szintje közötti rést. Mivel ablak kell rá, azokat is védeni kell a legkülönfélébb támadó anyagoktól. Így kerül az ablakok elé a sűrű acélrács, amely egyébként - békeidőbe - lehajtható, hogy azért lásson is valamit a sofőr. Az összes lámpa is így védett.  Amúgy minden nyílást burkolnak - lehetőség szerint.

Természetesen vannak egyszerűbb változatai is az itt használt járműveknek, én ezek közül választottam a mintát. A színezés, a dekoráció ennek megfelelően készült. Kapott egy modern fényhidat illetve Matchbox terepjárós kerekeket is. A Corgi kisautója amúgy teljesen rendben van, szép, arányos és részletes is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése