2023. szeptember 12., kedd

Munkagépek 17. : Lehengerlő-e?

 (MBX) Road Roller

(Matchbox)

bemutató

 Szép darab, tetszetős megjelenés, figyelemfelkeltő színválasztás, finom dekoráció, siker a jól eladható termékhez. Nyilván kell néha ilyen is, hiszen a munkagépek nagyon vonzóak tudnak lenni mind a homokozós gyerekek mind a gyűjtők számára.


 
Ismét egy noname, házi dizájn kisautómunkagép gurult elénk. Jól illeszkedik a Matchbox munkagépek sorozatba, ahol már találkozhattunk földgyaluval és markolóval is.  2010-2017 között volt kínálatban, ezalatt sok szép és elég sok kevésbé szép színösszeállításban találkozhattunk velük. Csak példaként említeném itt a piros henger-metálzöld karosszéria kombót. A futómű további részeit vizsgálva a kerék maga jó is, de talán túl csillogós egy munkagéphez. De ez az MBX sorozat sajátossága: benyúlunk a fiókba és ami alkatrészt fölmarkolunk a meglévőkből, abból készül el az új MBX modell.




A papírdobozba csomagolás ismételt megjelenésével valamennyire azért belecsúszunk a zsákbamacska kategóriába, kiváltképpen ha nem ismerjük az adott kisautót. És honnan ismernénk.... Azért néha jobb látni mit is tervez megvenni a gyűjtő. Mármint az aki bizonyos kritériumok alapján dönt a megvásárlás mellett. Nincs ellenemre a papír, mint csomagolóanyag, viszont akkor a grafikák lehetnének több eseteben is kicsit pontosabbak. Van ahol nem sok minden derül ki a képből. A papírdobozon belül viszont - a régi-régi - megszokástól eltérően még egy külön selyempapírba is becsomagolták a modell. És a doboz le is van ragasztva, amire korábban nem volt példa.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése