2024. március 22., péntek

LR Clear

 Land Rover Defender

(Matchbox)

bemutató

A kisautóról szóló ismertető itt olvasható.

Ha valamit el lehet rontani, akkor azt el is rontják. Sokszor nem a tervezők annyira, mint inkább a többi gazdasági szereplő, de leginkább aki az olcsósítást nyomja állandóan.

  Most ez megtörtént ismét a Matchboxnál. Adott volt egy szépen kivitelezett kisautó, ami minden elismerést megérdemelt. Egy kicsit változtattak rajta. A tető anyagán konkrétan, ami magába foglalja az ablakokat is. Az ablakoknál jó ha átlátszóra készítik, a tetőnél viszont nem. De így olcsóbb lett, hogy egy anyagból van a kettő. Ami azt a természetellenes látványt eredményezi, hogy – ha homályosan is, de – bele lehet látni az autó belsejébe fölülről. Aki egy kicsit is értő szemmel nézi ezt a látványt, az elszörnyed ezen a gagyi megoldáson és elkezdi fölemlegetni, hogy már a hetvenes években is tudták külön előállítani az ablakot a tetőtől, anélkül, hogy ráfizetéses lett volna és látványban is a helyükön vannak.

 

És azt gondolhatnánk, hogy egyedi véletlen meggondolatlanságról van szó, de nem, mert már jön a következő. És föltételezem, hogy ez lesz a trend immáron sajnos. Aki teheti tehát, az leszedi a tetőt, kimaszkolja, lefesti és úgy teszi vissza az értékelhető látvány érdekében.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése