2017. március 4., szombat

Porsche 356A

Amikor a csúcsautót tovább reszelik

Csúcs a Porsche önmagában is akár mai akár egy korabeli autót tekintünk meg. A maga korában a 356-os is egy kihegyezett versenygép volt.


A mi kisautónk a Hot Wheels igen kiváló teremtménye. Messze kerüli a gyerekszem vonzó harsányságot, a feltűnő krómokat és az idétlen színes nyomatokat. Ez egy sötétszürke, majdhogynem fekete, selyemfényű, de inkább a matthoz közelítő színnel bíró kisautó. Talán kissé szomorkás is ez a színvilág de az arany-piros kiegészítőkkel máris a helyére kerül: egy visszafogott eleganciájú, korabeli hangulatot árasztó sportkocsit látunk. Minimális, de korhű matricázást raktak rá. A szokásos oldalt alul elhelyezett Porsche vagy Carrera felirat helyett itt a tuningcég az Emory Motors Outlaw feliratát látjuk. Erre utal a kisautó aljára írt név is.


Az autó a megjelenésével szinkronban nagyon szép formájú, hibát nem lehet találni benne. A lámpák, a hűtőrácsok, a kilincsek mind a helyükön vannak. Még a kerék is a kaszni vonalán belülre esik, mint a nagyoknál. Belül nem vitték túlzásba a részleteket, de ez nem zavaró, mert az apró ablakokon szinte alig lehet belátni. A piros szín viszont elég erős, de biztos, hogy létezett ilyen vagy ehhez hasonló belsővel sportautó a tengerentúlon. 


A kerekei talán kicsit szélesebbek a kelleténél és a felni sem annyira autentikus, de ez nem feltűnő, amúgy meg bármilyen kerék is felkerülhetett egy egyedi versenyautóra akkoriban is. Az alja is nagyjából ki van munkálva, tisztán látszik a motor elrendezése, sőt még a közös kipufogódob is meg van mintázva amiből két kipufogócső vezet ki. Ezek vége fölülről is látható.
Összességében nagyon megragadó kisautó került elénk, kiváltképpen azok számára aki szeretik a levegős sportkocsikat, Porschékat és egyáltalán: azt a kort amiben ezek a szépségek futottak anno. Nagyon visszaadja azt a hangulatot, tehát ezt a kocsit be kell tenni a Porsche sorba a vitrinben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése