2024. január 5., péntek

LR Bburago

 Land Rover S3

(Bburago)

felújítás


 
A lépték itt most King Size, a kidolgozottsága is ahhoz mérhető. Amúgy inkább a gyerekjáték kategória mintsem gyűjtői. A konkrét darab a fiamé volt, anno ő "tuningolta" ezüstösre az amúgy pirosas eredeti színt.. Most ismét a kezembe került és ezúttal felújítottam, az unokám részére. Ám mielőtt megkapta volna még azért lefényképeztem, dokumentumként...


A régebbi Bburagoknak a legnagyobb problémája a kereke volt. Mindenféle tekintetben Csak gyártástechnikailag nem. Úgy egyszerű dolga volt a készítő (bio)robotnak: csak rá kellett dugnia a bunkós végű tengelycsonkra az egyenkereket és ezzel egy örök életre az ott maradt. Pontosabban amíg le nem tört. De ezzel együtt maga a modell is elpusztult, mivel ez a technológia nem javítható csak úgy. Bár volt rá már példa nálam is. Maga a kerék is meglehetősen egyszerű, nem aprózták el az autó karakteréhez való finomítással.


Ma már ezen szerencsére túljutottak, javult valamelyest a technológia. A felújítás során a hiányzó ablakokat pótoltam és egy Land Roverhez való autentikus színt és dekort kapott. A Land Roverekről itt lehet olvasni többet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése