2024. augusztus 1., csütörtök

RB-6

 Red Bull RB-6

(Dickie Toys)

bemutató


Meglehetősen periférikusan csatlakozik a blog megszokott tartalmához ez az F1-es kisautó. Nagyobb, mint a korábban már bemutatott Ligier vagy Brabham, így valamivel részletesebb is. Gumikerekeken gurul, ami ebben a léptékben már elvárható. A dekorációja hellyel közzel stimmel az eredetivel. De nem ugyanaz. Így csak játékként értelmezhető, pedig nagyon kevésen múlik, hogy gyűjtői darab legyen. Én is az unokám játékoskosarából mentettem ki egy fotózás erejéig, így ennek köszönhető a nem teljesen makulátlan állapota. De megragadott a kisautó formája, Így kézbevéve egészen más képet mutatnak, mint a képernyőn, az aszfaltra lapulva. A fotók alapján a részletek is rendben vannak, a felnik részletessége is szép.




 

Az RB-6-ot a 2010-es szezonon indította a Red Bull csapata.Szénszálas méhsejt kompozit karosszérahéj alatt ebben az idényben egy Renault RS27 jelű,  2,4 literes V8 szívómotor dübörgött. A mindössze 620 kg-os kocsit egy hétsebességes fokozatú váltón keresztül mozgatta. Sebastian Vettel és Mark Webber terelgette a csapat két autóját, ami 9 győzelmet és 20 dobogós helyet hozott a csapatnak abban az évben.



A Dickie nálunk kevésbé ismert talán, de a német területeken azért igen jól ellátja a gyerekeket játékokkal. A meglehetősen régi múltra tekintő cég tudja, hogyan szólítsa meg a gyermekeket és hogyan ösztönözze őket játékra. A kicsitől a nagyig, a valóságtól a fantáziáig, a mechanikustól az elektronikusig. Kisgyerektől a kamaszig minden gyermek elmerülhet az autók, repülő tárgyak, csónakok és haszongépjárművek világában. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése