2024. augusztus 30., péntek

Traktorok

 Tractor

(Matchbox)

bemutató

 

Traktorban, munkagépben nincs hiány MB téren. Még némi evolúció is felfedezhető ha a traktoros képeket nézem. Legkorábban 1954-ben egy igazán mutatós darabbal nyílik a sor. Majd jönnek a különböző márkák modelljei a Fordsontól a jellegzetes színű John Deerig ebben a témakörben, majd a hatvanas évek végén jött a jellegzetes kék-sárga Ford traktor.


 
Ezek mind valóságalapúak voltak. Aztán megtört az elv és jött a Hot Roddá minősített változat. Ezt követően a Ford fülkés változata jött, immáron kiegészítő eszközzel a vonóhorgán.  A sort ezután számos hasonló munkagép követte, a noname változatoktól kezdve egészen az autentikus színű Mercedesig.  A legújabbak közül való a szóban forgó, 2006-os megjelenésű élénkzöld színű változat. Részletei - összehasonlíthatóság hiányában rendben vannak, ami kell ebben a kategóriában az a helyén van. Egy vonókampót is raktak a hátuljára, agy utánaakasztható a pótkocsi. Érdekes lett volna olyan csatlakozót ide tenni, amihez különböző szerelékek (pl.eke, tárcsa, vetőgép, stb.) csatlakozhattak volna. A tamponnyomatok szépek, de csak a fém karosszériára jutott. A lámpák így rejtve maradtak a feketeségben. Talán egy, akár hiányosságnak is betudható észrevételem van, ami egészen biztosan gyártástechnológiai okokból lett ilyen: az első kereke fölött nincs sárvédő. Az igaziaknál ez alap, a jelen fantáziamodellnél ez nem olyan lényeges.
 

 
Nagyon mutatós darab, a részleteinek, színeinek, robosztusságának köszönhetően. Színei tekintetében több, mint húszféle változat létezik. Jó-e ez a sokaság vagy nem, ezen lehet elmélkedni. Mindenesetre ez is inkább a játékoldalon érdekelt, bár a változatgyűjtőknek is csemege lehet. Kétféle keréktípussal adták ki, melyek közül az itt látható teljesen elfogadható, a másik inkább erős tuningelhajlás. A neve alapján eredetit ne is nagyon keressünk, talán az MBX sorozatba illik leginkább. Mindenesetre bármely változatban is birtokoljuk, egy igen kedves darabot tudhatunk magunkénak.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése