2024. augusztus 23., péntek

Porsche 911

 Porsche 911 (991) Carrera S

(Welly)

bemutató

 


 A Porsche mindig is kedven témája volt a kisautó gyártóknak, az 1/100-as terepasztali mérettől egészen az 1/10-es RC autókig. A forma azonnal eladja a terméket. Pláne, ha ránézésre még szép is a kisautó. Hát, én is így jártam...

Bár nem igazán fókuszálok az 1/35-1/43 léptékű modellekre, azért van olyan ami megragadja a fantáziámat, olyan magát kellető. Mint ez a Porsche is. Nagyon szép a kidolgozása, a részletei is nagyon a helyén vannak.. A Porsche logo és a felirat is nagyítóval élvezhető igazán.



A Welly újabban eléggé nagy tempóban igyekszik felzárkózni a "nagy" nevek mellé, akik viszont nem igyekeznek már annyira, és egy két kivételtől eltekintve meglehetősen közepes minőséget képesek produkálni.  Itt viszont éppen ellenkező a helyzet. Bár a kerekek még nem gumisak, de attól nagyon szépen megformázottak. A padlólemezen is igyekeztek a technikai részletekkel, bár konkrét összehasonlítási alapom nincs ezirányban. A lámpák elöl-hátul külön elemek, precíz illeszkedéssel. A szélvédőkeretek feketére festve, mint a valóságban (ez nem a gumikéder ábrázolása már).


A beltér nagyon részletes, kivéve a műszerfalat, ami egy sík felület. Ugyanakkor a középkonzolon a gombimitációkat és egyéb részleteket meg részletesen ábrázolták, csakúgy mint a hátsó ülésen a biztonsági övek csatjait. Persze mindezt nem könnyű meglátni mert elég keskenyek az ablakok és meglehetősen fekete a beltér. Erős lámpa és nagyító kell hozzá, de megéri a látvány az erőlködést.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése