2024. augusztus 16., péntek

BORA KS

 Maserati Bora

(Matchbox King Size)

felújítás


A Bora már volt terítéken, sőt az ikertestvére is szerepelt e lapokon így ebben az esetben csak a nagyobb méret kínálta lehetőségek kihasználásáról ejtek szót.

Összességében nagyon masszív a járgány, sőt talán a kerekeit egy kissé túl is méretezték. Ebből következősen a karosszéria szélesítések is túlzóak emitt. Az arányai kicsit jobbak, mint a kicsié és persze a részletei is szebbek. A padlólemezen szinte semmi sincs megformázva, viszont a motorteret csillogósra készítették el. Hála a nagy ablaknak jól látszik minden részlet. Hogy ez a motor mennyire hasonlít az eredetire arról csak találgatni lehet. Tény, hogy a kicsinél a motorteret csomagtartóként ábrázolták...

Hátul kezdve a körbenézést elsőként a kipufogók eltérő elhelyezése tűnhet fel. Egy eredetiről készült fotót megnézve látszik, hogy itt sem találták el sem a számát sem a helyét a csöveknek. A lámpák kialakítása viszont kicsibe jobb. Az ajtajai ennek nem nyílnak, amit én helyeslek is.

 
Az eleje viszont rendben van és itt találjuk a nyitható fedelet is. A kettéosztott hűtőrács keret között még egy logo kezdemény is megfigyelhető.  A beltere viszont egészen más mint a valóság, ezt nem is firtatnám tovább. Összességében egy nagyon jól játszható és szerethető modellel van dolgunk, ami elég súlyos darab is, hiszen alul felül fémből van. A felújítás során egy eléggé sötét helyzetből alakítottam vissza, egy kedvesebb színt adva neki.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése