2022. február 18., péntek

Ambulance for Children

 Mercedes W124 (Binz Ambulance)

(SIKU)

felújítás

Amikor több bőrt is le szeretnének húzni egy jobban sikerült kisautó modellről, de valójában nulla érdemi változtatás nélkül, akkor beesnek az ilyen mentőautóból átkényszerített tűzoltóautók. Értelmes magyarázatot nem lehet rá találni. Egy új festés és fölirat aztán kész is a tűzoltóautó. Pont úgy, mint a külső sávba éjszaka fölfestett bicikliút. Hopp milyen gyorsan lehet alkotni...

 

 De én nem hagytam ennyiben, térjünk vissza az eredeti funkciójához egy kis plusszal is akár. Ezért lett egy friss dekoros mentőautó belőle, amit leginkább gyermekmentésre lehet majd használni. A Binz cég régóta, több, mint, 75 éve gyárt Mercedes átalakításokat, főként mentőautós céllal, erre már volt példa a Matchbox történelemben is. Ennek a kisautónak az eredetijét is ők készítették. 


A megnyújtott tengelytáv és a megemelt tető mellett természetesen az autó futóművét és erőátvitelét is az új, nagyobb igénybevételt figyelembe véve módosították. A 2,5 literes öthengeres dízelmotor ötsebességes váltón keresztül hajtja a nem kis tömegű mentőautót. A donor Merciról itt lehet olvasni egy jó kis ismertetőt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése