2022. július 21., csütörtök

Tűzoltók 26.: A nyerges

 Peterbilt

(Matchbox)

átalakítás

 

 
A Peterbilt eléggé ismert és népszerű modellalap, sokféle felépítménnyel létezik, még a nyergesvontató kivitelen belül is. A Matchbox tűzoltóautók pedig talán a legnépesebb kategória a gyártó repertoárjában. A két csoport közös halmaza az óriáslétrás tűzoltószer. Amiről az idők során lekopik a létra és az egyéb szerelvények. És utána hozzám kerül a maradék és pedig kezdek vele valamit. Ami valóságalapú és modellben még nem létező. Ez pedig egy Peterbilt óriásdaru tűzoltószer. 
 

Ilyen darukra - ha nem is túl gyakran, de szükség van azért. Nehezebb roncsok, vasúti kocsik, teli kamionok vagy egyéb nagy tömegű veszélyt jelentő terhek esetére a Katasztrófavédelem rendelkezik ilyen darukkal. Nyilvánvalóan, az európai méretek szerényebbek mint a tengeren túliak, de azért eléggé nagyok ezek is. Az amerikai utakon meg elfér ugyanez nyergesvontató felállásban is, ott nem gond a nagyobb fordulási sugár.


A hiányzó létra helyére egy darugémet szerkesztettem. Ehhez makettből megmaradt alkatrészeket használtam fel. A fülkét beüvegeztem és kapott egy naprakész dekorációt is. Nem világmegváltó a végeredmény, de úgy gondolom, hogy a tűzoltószer sorozatomba remekül illeszkedik, a többi egyedi szer közé.




A tűzoltós sorozat tagjai:

1. Az oldtimer
2. A népszerű
3. A mobil központ
4. Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat
5. Dennis fecskendő
6. Létra
7. Mercedes
8. Fire Chief
9. Range Rover
10. A gatter
11. A vízszállító
12. Reptéri tűzoltószer
13. A konténeres
14. Scania
15. Sportos főnök

16. Hudson tűz.pk.
17. Chief Suburban
18. Fehér létra
19. ERF fecskendő
20. Mercury PK.
21. Hatkeréken
22. Az UNIverzális
23. LR Cab Forward
24. LR S2 SWB
25. Őskövület

26. Nyerges

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése