2021. december 16., csütörtök

Éppen, hogy valami

 BMW M3

(Hot Wheels)

átalakítás


A cím éppen azt sugallja, hogy miként lehet valamit nagyon-nagyon minimál szinten előállítani, és utána elnevezve valaminek, játékként eladni. Úgy, hogy éppen a lényege hiányzik. A Hot Wheelsnek, ezúttal (is) sikerült.



Megtörtént ugyanis, hogy a cég megmintázta a BMW M3 (E30) igencsak szép formájú modelljét és már korábban ki is adta négyféle színben is. Telitalálat, mert igen jól sikerültek. A szerencsésebbek még azt a változatot is birtokolhatják, amiben a bukókeret is megvan belül. A rápingált ilyen-olyan M3/BMW sportdekornak tűnő díszítések nagyjából elfogadhatóak. De semmi több tamponnyomat nincs egyiken sem. Pedig a lámpák kiszínezése nagyot dobott volna a kisautón. 


Hoppá! Egy kis kivétel azért van ebben a szomorúságban: mégiscsak van benne egy apró - tényleg nagyon apró - szépség. Nevezetesen a motorházfedélen levő BMW jelvény. Az viszont nagyon ott van, nagyon professzionális. Az alig 2 mm átmérőjű jelvényen a betűk kb. 0,3 mm nagyok és olvashatóak! Természetesen csak igen jó nagyítón keresztül. Ez ám a feloldhatatlan ellentét. Egyrészt a kifestetlen lámpák, mások oldalon pedig a mikroszkópikus precízség. A technológia tehát tudja, a többi jóváhagyó menedzsmenten múlik...
 

 

És erre kiadnak egy olyan változatot, ami még jobban hangsúlyozza az olcsósítást. Mintha megálltak volna félúton a tervezésben. Lemaradt ugyanis - a közepesnél jobban pontatlan (inkább fantasy jellegű) német polizei festésen túl - minden rendőrautós jellemző. Nincs a tetején villogó. Egy rendőrautó M3! Azon túl, hogy a viszonylag kis példányszámban készült M3-asakból nemigen készült rendőrségi változat itt sem vitték túlzásba ezt, mintha félúton ráébredtek volna a tényekre. 

 

Sebaj, az alapautó viszont tökéletes, azonnal kedvet kaptam a kéklámpátlanításhoz rendőrségtelenítéshez és egy túra versenyautót készítettem belőle. A kérdés csak az volt, hogy valamelyik meglévőt készítsem el kicsiben, vagy találjak ki egy saját dekorációt.

 
Kitaláltam a saját dekorációt, magyar jellegű DTM autó úgysem volt még. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése