2021. december 30., csütörtök

Flatbed

 Flatbed trailer+Mercedes Actross/Kenworth Aerodyne

(Matchbox/Grell)

átalakítás

 

  A Kenworth Aerodyne elég népszerű darab, sok is van belőle, no meg jól játszható is a sokféle ráakasztható utánfutóval, pótkocsival. Ennek megfelelően a felújítás sorsára jutott példányok is bőven előfordulnak, nálam is. Volt is már rá példa amikor csak új színt kapott, vagy olyan is amikor kissé átalakult. De a mostani próbálkozás már egy egészen más dimenzióvá fajult el. A roncs vontatót nem sajnáltam szétvágni, hogy részlegesen egy másik fülke alá kerüljön. A másik fülke egy egészen eltérő rendszerből került elő.


Bár létezik a Matchbox kiadásában is Mercedes Actross, azonban a Grell kasznijának kidolgozásától igen messze elmarad. Volt Grelles fülkém több is és úgy ítéltem meg, hogy léptékében összeilleszthető a két fél. Az Aerodyne fülkét egy Actross fülkére cseréltem. Nem volt egyszerű statikailag kitalálni, de a lényeg a megfelelő helyen való szétvágásban rejlett. Az első tengely pozícióján is módosítani kellett egy picit. A végeredmény stílus szempontjából vegyes lett. A mai kor kamiontraktorai teljesen burkoltak alul a kerekeknél, míg a korabeli amerikai kamionok teljesen pőrén futottak jórészt, látszottak a tartályok, ládák, csövek, ahogyan azt anno a Lesneynél is megmintázták. Ez a kettősség fedezhető fel itt, és talán ez adja az egyfajta érdekességét is a dolognak.

 

Megmaradtak a stílusos convoy kerekek, hogy még vegyesebb legyen a kép. És ez még nem minden. A flatbed trailer valaha helikoptert, hajót vagy űrhajót szállított, ami - valljuk be - nem igazán autentikus és léptékhelyes megoldás volt, de játéknak elment. Az ilyen gyalázatos árukapcsolásoktól gyorsan szabadulok. Nálam a flatbed - magyarul mélyágyas - trailerek munkagépeket szoktak szállítani. Ezek mérete jól kiválasztható a kínálatomból és így arányosítani lehet a kamionmérethez. Tehát ezúttal is egy ilyen módosulás történt. A felesleges lukakat eltüntetve, egy lenyitható rámpával és csörlőmotorral kiegészítve egy autentikusabb munkagép szállító célszerszámot alkottam meg. 



 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése