2022. március 9., szerda

A kézműves vagyis a Crafter

 Volkswagen Crafter

(Majorette)

bemutató

 
A méltán nagy múltú LT sorozat egyenesági jogutósja a Volkswagen Crafter nevű járműve. Most csak így „jármű”-ként nevezve, mivel sokoldalú felhasználásának okán rengeteg változat van belőle, a busztól a furgonon és lakóbuszon át a platós teherautóig. Ám a jogutódlás nem annyira tiszta, mivel az első szériás Crafter a Mercedes Sprinterével azonos alapokon futott, egészen 2006-ig amikor is a megújulás nem csak a külső dizájnt érintette, hanem belsőleg is teljesen VW lett.
 
 

2,5 literes, 88-163 lóerő közötti teljesítményű TDI motor hajtja. Négyféle hosszban, háromféle tengelytávval és négyféle magasságú tetővel rendelhető, így igazán kielégítheti minden Crafterre vágyó igényeit. Mindez a furgon és a busz kivitelre is igaz. A szállítható személyek száma 2-21 között van, tehát esetenként itt már „D”-s jogsi kell hozzá. Ugyanígy van a teherbírás is, ami 3-5 tonna közötti, itt a csúcsokon tehát már „C”-s jogsi kell.

 
 

A kisautó a Majorette terméke és igencsak meglepődtem amikor megláttam, mert vonzotta a tekintetet. Egyből fölismerhető volt a szép formája alapján és közelebbről megvizsgálva sem találtam benne kivetnivalót. Talán a felnik kicsit túlzóak egy teherszállítóhoz képest, de akad ilyen a valóságban is. A reális színhez egy igen szép dekoráció tartozik, ami alapján már önmagában is a gyűjtők kedvence lehet. Ám ami technikailag nagyon kiemeli, az a működő tolóajtó. Próbálkozott már más is ilyennel, de itt olyan szép vékony az ajtó és olyan szépen mozog és illeszkedik a helyére, hogy külön dicséretet érdemel. Bár az idő múlásával és a játékterek viharai után vélhetően lekopnak majd a kisautókról ezek a mozgatható elemek is.

 

 Természetesen ha már ilyen jól sikerül egy modell akkor azt számos más dekorációval is el lehet adni, így van belőle mentő, rendőr, sörös, kólás és egyéb dekorációval bíró is. Sőt, mi több egy reptéri lépcsős felépítményű is bekerült a sorba, ki tudja milyen elképzelés alapján. A kékfényes verzióknál egy póttető került rá, ami tartalmazza a ma használatos süllyesztett kék-piros fényforrásokat.

Itt látszik a finom dekoráció




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése