2022. március 2., szerda

Polizei 7: A mindig megbízható

 Hudson Hornet

(Matchbox)

bemutató

 

 Az ötös pakk részeként hozzám került kisautó bliszterén az alábbi felirat található:

 " A San Luis Obispo városi rendőrség bátor hősei használták ezt az 1951-es kiadású Hudson Hornetet, hogy gyorsan reagálhassanak minden szituációban. Legyen az egy folyamatban levő bűnelkövetés vagy nagy rizikójú SWAT beavatkozás. A megbizható '51-es Hornet mindig készen állt az akciókra."



Ennél többet én sem tudnék hozzátenni, annál is inkább, mert ugyanennek a típusnak a tűzoltóváltozatát már bemutattam, és a részletek ott elolvashatóak. A kisautó is szinte teljesen ugyanaz, az előnyeivel és a gyengéivel együtt. Itt azért érdemes talán egy pillanatra megállni és megnézni az amúgy nem túl sok de a valóságnak és a célnak megfelelő dekorációt.


 Rendőrautóként nem ez az egyedüli dekoráció, de ez a legszerényebb közöttük. Volt kékben és feketében is, teljesen természetes, hogy egy másik állam másik színeiben is kiadják. Vélhetően ezen a területen így néztek ki a rendőrautók, tehát ha a valóságot akarták megmintázni akkor több dekor nem kerülhetett rá. Viszont ha volt még tinta a gyárban, azt rányomhatták volna például a lámpákra vagy a fölső villogóra is. Sokat dobott volna rajta, így meg maradtak a nagy fehér felületek. Mert nem kicsi az autó maga sem. A feliratok között egy érdekesség: Radio Dispatch, vagyis URH rádiós díszpécserszolgálat (is) irányította már akkor a kocsikat a megfelelő helyre. Kis áthallást érzek a mai "kamerás képrögzítő berendezés az autóban" matricákkal.



 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése